Remco vertelt | Medewerker van het kwartaal

2 vonden dit artikel interessant

Remco benoemd tot medewerker van het kwartaal Q1 – 2023

Remco heeft met veel collega’s, op de verschillende vestigingen, contact en zorgt voor verbinding. Met zijn motto “alleen bereik je niets, samen ben je creatiever en kom je verder” bereikt hij veel collega’s. De manier waarop hij mensen en processen verbindt draagt bij aan de ontwikkeling van mensen en de organisatie als geheel. De benoeming tot medewerker van het eerste kwartaal van 2023 is dus meer dan verdiend!

Hoe vond je het om genomineerd te worden als medewerker van het kwartaal? Had je het verwacht?

Ik was zeer verrast toen dit bekend werd gemaakt. Ik weet wel dat ik met veel collega’s contact heb en probeer ook altijd wel verbinding te maken met iedereen. Dit doe ik omdat ik oprecht geïnteresseerd ben in onze collega’s en omdat ik graag mensen verder help op wat voor gebied dan ook. Dat wordt dus gezien wat erg leuk is.

Een van de complimenten die je kreeg was “goed in het verbinden van mensen en processen”. Vind je dit zelf ook en hoe kijk je hiernaar? Waarom vind je dit zo belangrijk?

Zoals ik al eerder aangaf ben ik zeer geïnteresseerd in mensen en maak ik makkelijk verbinding. Ik ben bedrijfskundig opgeleid en daarom veel met interne bedrijfsprocessen bezig. Hierdoor kan ik mensen op basis van gelijkheid meenemen in de veranderingen die eraan komen. We hebben elkaar daar gewoon bij nodig. Alleen bereik ik niks, samen ben je creatiever en kom je verder.

Je bent al 6 jaar werkzaam op onze vestiging in Breda. Wat is jouw belangrijkste les of mooiste uitdaging geweest in deze jaren?

De beste les die ik geleerd heb in de 6 jaar dat ik werkzaam ben op de locatie in Breda, is dat je altijd open moet staan voor andere collega’s en voor veranderingen in het werkveld. Dit houdt in: sta klaar voor elkaar, help elkaar en probeer jezelf uit te dagen om buiten je comfortzone dingen te doen. Spreek jezelf uit over je ambitie. Er is veel meer mogelijk dan dat we zelf denken, dit is ook zo op de vestiging in Breda.

Waar denk je dat een medewerker van het kwartaal écht aan moet voldoen? Hoe maakt hij/zij het verschil?

De beste les die ik geleerd heb in de 6 jaar dat ik werkzaam ben op de locatie in Breda, is dat je altijd open moet staan voor andere collega’s en voor veranderingen in het werkveld. Dit houdt in: sta klaar voor elkaar, help elkaar en probeer jezelf uit te dagen om buiten je comfortzone dingen te doen. Spreek jezelf uit over je ambitie. Er is veel meer mogelijk dan dat we zelf denken, dit is ook zo op de vestiging in Breda.

‘Waar denk je dat een medewerker van het kwartaal écht aan moet voldoen? Hoe maakt hij/zij het verschil?

In mijn optiek is een medewerker van het kwartaal iemand die dingen doet met en soms voor een ander, om die persoon verder te helpen in het werk of andere uitdagingen in het leven. Een medewerker van het kwartaal staat nooit op zichzelf maar laat andere mensen het beste uit zichzelf halen.

Wat vind jij een belangrijke waarde die je andere collega’s mee wil geven?

Ik heb 2 belangrijke kernwaarden en dat zijn creativiteit en “can do” mentaliteit. Dus je hebt het nog nooit gedaan maar wij geloven erin dat jij het gewoon kan.

Benieuwd naar het verhaal van Remco? Lees hier verder.

Have a lovely day!