Wie zijn wij


Iedere organisatie is anders. De markt, producten of diensten, processen, medewerkers en klanten bepalen voor een groot deel hoe een bedrijf eruit ziet, functioneert en innoveert. Datamex heeft daar oog voor.

Als geen ander weten wij hoe belangrijk het is om te kijken naar wat uw organisatie echt nodig heeft om te verbeteren en innoveren, dus niet alleen naar wat technisch mogelijk is. Dat zit in het DNA van onze medewerkers. Zij hebben vaak zelf jarenlang gewerkt bij bedrijven in verschillende sectoren en snappen de specifieke uitdagingen, maar ook kansen.

Voor de maakindustrie, staal- en metaalgroothandel, groothandel en dienstverlening hebben we inmiddels branchespecifieke IT-oplossingen ontwikkeld. We halen zoveel mogelijk uit bestaande softwarepakketten en kunnen waar nodig maatwerk leveren. In het tempo dat bij uw organisatie past.

Daarnaast bepaalt u zelf in welke mate u uw IT-omgeving zelf beheert of deze verantwoordelijkheid bij Datamex neerlegt. We denken graag met u mee over de verschillende mogelijkheden. Meer weten? We komen graag een keer langs.

Interstellar Collection


De razendsnelle ontwikkelingen op de IT-markt zijn in 2021 aanleiding geweest voor de directie van Datamex om een aantal strategische veranderingen door te voeren zodat de organisatie ook in de toekomst, net zoals in de afgelopen 39 jaar, als uw vertrouwde IT-partner kan blijven opereren.

Datamex heeft zich aangesloten bij de Interstellar Collection en daarmee een intensieve samenwerking gestart met DataByte. Als onderdeel van Interstellar is het mogelijk om uw als organisatie nog meer expertise te bieden en het beste voor uw organisatie te kunnen realiseren.

Historie


De geschiedenis van Datamex begon in 1983 aan de Nijverheidssingel in Breda. Daar startte Jan Peters een automatiseringsbedrijf. Hij wilde met Datamex de schakel zijn tussen techniek en functionaliteit.

Jarenlange ervaring in de IT wereld leerde hem dat de afstand tussen die werelden te groot was. Gestaag bouwde Jan Peters zijn bedrijf op en ontstonden er drie business units: infra (levering en beheer van netwerken), software ontwikkeling en consultancy. Datamex ging partnerships aan met Unit4 en Isah en ontwikkelde ook een eigen ERP pakket voor staalgroothandelaren genaamd PRO/Staal.

In 2011 nam zijn zoon, Rik Peters, het bedrijf over. Datamex is uitgegroeid tot een bedrijf met 70 medewerkers en is actief in binnen- en buitenland. Datamex heeft zich sindsdien ontwikkeld tot één van de belangrijkste partners van Microsoft in het MKB. Datamex implementeert en beheert oplossingen van Microsoft in de volle breedte. Van Office 365 tot Dynamics 365 en van cloud tot mobiel, Datamex is altijd een stap voor.

Aanpak


Uw bedrijf staat centraal. Om goed te begrijpen waar bij u de mogelijkheden voor verbetering en innovatie liggen, inventariseert en beschrijft een functional consultant van Datamex samen met u eerst de primaire en ondersteunende processen.

Wat zijn de onderliggende IT-systemen? Vervolgens wordt er gekeken naar uw wensen, toekomstplannen en andere doelstellingen. Wat voor gevolgen heeft dit voor uw processen? Moeten deze worden herzien? We kijken daar kritisch naar en geven u objectief en onafhankelijk advies.

In samenwerking met een technisch consultant, die vanaf het begin betrokken is bij het traject, wordt vervolgens een technisch ontwerp gemaakt. In het huidige IT-landschap is er veel mogelijk. Wij helpen u daarin een keuze te maken. In samenwerking met een team van ontwikkelaars wordt dit ontwerp uitgevoerd en bij u geïmplementeerd.

Na oplevering biedt Datamex een totaaloplossing voor het beheer, onderhoud en de beveiliging van uw hard- en software. Zo blijft de kwaliteit en de beveiliging van uw data en systemen gewaarborgd en haalt u het maximale uit uw IT-investering.

Maar daar blijft het niet bij. We vinden het belangrijk om u regelmatig bij te praten over nieuwe ontwikkelingen en ervaringen bij andere klanten in uw branche. Daarom organiseren we geregeld kennissessies en klantbezoeken. Zodat uitdagingen kansen worden.