3 vonden dit artikel interessant

Bellen met Teams, dat doen we toch al?

Ondertussen is Teams behoorlijk ingeburgerd in de zakelijke communicatie: we sturen een chat naar een collega, plannen een online sessie in met relaties en we bellen eens naar een collega of relatie. 

Dat bellen doen we dus van Teams naar Teams. So far, so good. Maar wat nu als de andere deelnemer niet over Teams beschikt? Of je wil contact opnemen met een leverancier waar je alleen een telefoonnummer van hebt? Dan hebben wij de oplossing.

Teams Calling to the rescue

Met de koppeling tussen Teams en PSTN (zeg maar het www van telefonie) kun je nu ook de hele wereld bellen. De Teams omgeving beschikt over een complete telefooncentrale. Wat bekend is vanuit een centrale, is ook beschikbaar binnen Teams. Binnenkomende gesprekken worden via de centrale doorgezet naar bv een keuze-menu, of direct naar een gebruiker. Doorverbinden, in de wacht zetten, andere collega’s aan het gesprek toevoegen: het is allemaal mogelijk met Teams Calling. 

Teams Calling het dagelijkse gebruik

Het voordeel van het inzetten van Teams voor het telefonie verkeer is de grotere bereikbaarheid. Waar ik ben maakt niet meer uit; een dataverbinding en Teams client is voldoende om te kunnen bellen en gebeld te worden. De locatie, of het kantoor, thuis of onderweg is: elk gesprek kan worden beantwoord. Of niet, dan krijg je netjes een voicemail bericht.  

En met de client op je werkplek en smartphone, kun je zelf kiezen waar je je gesprek aanneemt. En moet je tijdens een gesprek switchen van omgeving, dan zet je je gesprek eenvoudig verder op je andere device. Een werkplek met headset kan dus meteen dienst doen als telefoon. Lekker flexibel. 

Teams Calling dat wil ik ook

Dat kan, Datamex helpt je snel en eenvoudig van de huidige oplossing met de overstap naar Teams Calling. We hebben een standaard aanpak ontwikkeld om een soepele overstap naar Teams Calling mogelijk te maken.  

Meer weten? Neem dan contact op met uw accountmanager.  

Have a lovely day!

3 vonden dit artikel interessant
Vond u dit interessant?

Deel dit artikel