2 vonden dit artikel interessant

Microsoft heeft tijdens haar Ignite-conferentie afgetrapt met een fascinerende keynote die je het best kon ervaren middels een Mixed Reality Headset. HoloLens-uitvinder Alex Kipman verraste het publiek door te verschijnen als een holoportatie van zichzelf en liet zien hoe mixed reality-technologie het mogelijk kan maken om bijvoorbeeld gedeelde ervaringen te creëren voor mensen op verschillende locaties. 

De keynote was het allereerste moment voor Microsoft om Microsoft Mesh te onthullen, een nieuw Mixed Reality-platform met Azure. 

“Dit is de droom geweest voor mixed reality, het idee vanaf het allereerste begin”, zegt Alex Kipman. “Je kunt echt het gevoel hebben dat je op dezelfde plek bent met iemand anders en inhoud delen of jezelf teleporteren vanaf verschillende mixed reality-apparaten en samen zijn met mensen, zelfs als je daarbij niet fysiek aanwezig bent.”

Met Microsoft Mesh kunnen klanten hun verschillende teams laten deelnemen aan gedeelde virtuele ervaringen en vooral nog optimaler samenwerken in vergaderingen. Medewerkers zullen verschijnen als avatars op het Microsoft social mixed reality platform, maar ze zullen zichzelf ook kunnen “holoporteren” als hologrammen zoals Kipman dat liet zien tijdens de keynote. 

Meer weten over Ignite en Microsoft Mesh? Laat het ons weten, we nemen graag even contact met u op!

Have a lovely day!

2 vonden dit artikel interessant
Vond u dit interessant?

Deel dit artikel