Handelsonderneming C.J. Klep uit Etten-Leur is een echt familiebedrijf met een bijpassende voorkeur voor lange termijn relaties gebaseerd op vertrouwen. “Dat vind ik bij Datamex.”

Mobility oplossing

Via een neutrale adviseur en een kennis kwam Klep bij Datamex terecht. Een jaar lang analyseerde Datamex de handelsonderneming en uiteindelijk werd er een programma geschreven dat perfect aansloot op de werkwijze. Dit programma werd door de jaren heen vernieuwd en gemoderniseerd. “Het werkt gewoon goed”, aldus eigenaar Klep.

C.J. Klep werkt met bedrijfssoftware van Datamex. Het systeem vergemakkelijkt het gehele orderproces, de verkoop en de administratie. Speciaal voor het bedrijf bedacht Datamex een aantal innovatieve oplossingen zoals de ‘Mobility oplossing’ op de PDA. De verkopers nemen bij de klant de bestelling op, zetten dit in hun PDA en verbinden deze met de computer. Het systeem pikt de bestelling op en maakt er een orderbon van.

Ik zoek continuïteit in mijn leveranciers

Orderbon met nietje

Een tweede oplossing is het ‘Scenario orderproces’, waarmee de herhaalorder automatisch wordt verwerkt. Klep maakt als eerste in Nederland gebruik van een applicatie voor ADR-documenten, gevarenkaarten voor gevaarlijke stoffen. Datamex ontwikkelde een oplossing die volautomatisch de juiste gevarenkaarten bij de orderbon zoekt, deze bij de bon uitprint en er vervolgens ook nog een nietje doorheen drukt. Gebruiksvriendelijk en ook nog eens de veiligheid dienend.

Volautomatisch de juiste gevarenkaarten vinden

Honkvast

Klep zegt dat Datamex perfect past bij de cultuur van hun bedrijf: “Als onderneming zijn wij erg honkvast wat betreft onze klanten en leveranciers. Dit straal je uit. Dat doet Datamex ook. Ook daar neemt zoon Peters het van zijn vader over en ze hebben al jarenlang hetzelfde werknemersbestand. Dat spreekt me aan. We weten van elkaar wat we in huis hebben. Het draait om vertrouwen.”