3 vonden dit artikel interessant

Sinds de lancering in 2011 volgt Datamex de ontwikkelingen van Office 365 nauwgezet. Wij willen innoveren en vooroplopen. De afgelopen 7 jaar zijn een boeiende reis geweest. Van de eerste opleveringen, naar de eerste 100 gebruikers en nu is de magische grens van 10.000 inmiddels in zicht.

Office 365 was een verzameling van eilandjes, op zichzelf staande tools met beperkte integratie. Een mooie kans voor veel partners om er allerlei slimme dingen omheen te verzinnen die zorgen voor verbinding en gebruiksgemak. In rap tempo zie je Microsoft nu ook bewegen. In 2011 was een ERP pakket of telefonie op basis van Office 365 nog een utopie, anno 2019 is het realiteit! We kunnen nu in de volledige breedte bedrijven automatiseren vanuit het Office 365 platform.

Team LottoJumbo heeft ervaren hoe adoptie in Office 365 leidt tot efficiënter gebruik.

Je kunt je verliezen in de vele mogelijkheden en toepassingen. Voor iedere vraag is er een oplossing, maar het risico is groot dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wat zorgt er nu voor orde in de chaos, voor een overview van wat belangrijk voor je is, wat er speelt en gaat spelen? Dat is Microsoft Teams!

Dit is de verbindende factor, de start van je dag en waar alles samenkomt. Waar Microsoft in het verleden in zichzelf gekeerd was, waait er met de huidige CEO Satya Nadella een nieuwe wind. Ze hebben de boze buitenwereld omarmd. Alle applicaties die ze bouwen zijn  direct beschikbaar voor Android en iOS en ze koppelen en integreren externe tools in hun platform. Wil je Adobe bestanden in het team delen, dan koppel je Adobe Cloud. Beheer je projecten en werkzaamheden al met Trello maar wil je ook SharePoint en Yammer gebruiken, koppel dan Trello aan je Team.  De wereld ligt letterlijk aan je voeten!

Je kunt het aanzetten maar gaan de medewerkers het dan op een goede manier gebruiken?

De nieuwe wereld is eenvoudiger en laagdrempeliger. Waar wij in het verleden heel veel uren staken in het opzetten van een teamstructuur in SharePoint zet je nu een team op met een druk op de knop. Dat is een potentiële valkuil. Het is zo laagdrempelig en makkelijk geworden dat bedrijven er vaak te licht over denken. Teveel vrijheid zorgt voor chaos.

Wij pleiten voor een gulden middenweg;  gefaseerde en gestructureerde vrijheid. Dompel medewerkers niet onder in mogelijkheden en tools, maar betrek ze bij de stappen die je als organisatie zet. Zorg voor een goede structuur en basis van waaruit je kunt innoveren. Het sleutelwoord is adoptie. Je kunt het aanzetten maar gaan de medewerkers het dan op een goede manier gebruiken? Wij zijn de coach, wij helpen organisaties om het zelf te doen!

Meer informatie? Neem vrijblijvend contact op, onze medewerkers helpen u graag.

Have a lovely day!

3 vonden dit artikel interessant
Vond u dit interessant?

Deel dit artikel