5 vonden dit artikel interessant

Microsoft heeft tijdens het jaarlijkse evenement ‘Ignite’ een hele reeks aan productvernieuwingen en -verbeteringen aangekondigd. In dit artikel staan we stil bij de nieuwe mogelijkheden op het gebied van presenteren tijdens verbeteringen en het organiseren van een invite-only vergadering. Ook delen we een aantal nuttige best-practices! 

Dynamic View

Als presentator van een vergadering wil je het liefst goed zicht houden op de deelnemers, zo ook in Microsoft Teams. Vandaar de Dynamic View (dynamische weergave) update. 

Zoals je in de bovenstaande reeks afbeeldingen kunt zien krijgt de presentator meer controle over hoe de presentatie én de deelnemers worden weergegeven in een vergadering. Microsoft Teams zal de eerste aanzet doen, door de camerabeelden van de deelnemers zodanig te ordenen zodat deze voor de presentator het gunstigste worden weergegeven. 

Het Delen-menu wordt vernieuwd

Het menu waarin je inhoud kunt delen tijdens een vergadering wordt vernieuwd en vereenvoudigd. 

Best-practice: het geven van een PowerPoint-presentatie

Gebruik je nog steeds de ‘Beeldscherm delen’ functie binnen een Microsoft Teams-vergadering om je PowerPoint-diavoorstelling te starten? De volgende tip kan je van gedachte veranderen!

Wanneer je het Delen-menu opent tijdens een vergadering kun je ook kiezen voor ‘PowerPoint’, of bladeren (“Browsen”) naar een PowerPoint-presentatie op je OneDrive of mappenstructuur van je computer. Deze manier van presenteren bespaart een aanzienlijke hoeveelheid bandbreedte en zorgt er dus voor dat je computer sneller presteert!

Wil je meer technisch bewijs zien? Bekijk dan dit filmpje (Engelstalig).

Handig: door op deze manier te presenteren toe te passen stel je de deelnemers ook in staat om zelf door de presentatie heen te bladeren. Dit laatste kan de presentator ook verhinderen.

PowerPoint Live

In aansluiting op het delen van een PowerPoint-presentatie tijdens een vergadering. Dit is wat je kunt gaan verwachten van de nieuwe PowerPoint Live-functies.

  • De presentatie overhandigen aan een co-presentator
    Co-presentatoren kunnen binnenkort zelf de controle overnemen van een PowerPoint-presentatie en hun verhaal doen, zonder dat zij opnieuw dezelfde PowerPoint-presentatie moeten delen.
  • Presenter mode
    Met één druk op de knop kun je jezelf als presentator prominent op de voorgrond laten tonen, direct naast de gedeelde inhoud. Dit zorgt ervoor dat de kijker minder ‘heen en weer’ hoeft te kijken, en dus voor minder vermoeide ogen.

Nieuwe vergaderopties

Is het bij u in de organisatie wel eens voorgekomen dat iemand deelnam aan een vergadering waar die persoon niet voor was uitgenodigd? Het doorsturen van de e-mail uitnodiging kan al voldoende zijn om in deze situatie te belanden.
Er zijn vergaderingen waarin dit absoluut onwenselijk is en waar je dit dus wilt voorkomen!

Binnenkort kunnen we in Microsoft Teams dan ook een nieuwe vergaderoptie verwachten waarmee je afdwingt dat alleen de direct aangewezen personen deel kunnen nemen aan de vergadering.

Overigens, wist je dat de huidige vergaderopties je ook veel grip en structuur kunnen bieden? Klik de volgende keer dat je een vergadering organiseert eens op de drie puntjes (…) -> Vergaderopties en ontdek welke mogelijkheden je tot je beschikking hebt.

Bent u geïnteresseerd in Microsoft Teams of wilt u meer weten over Microsoft Ignite?

Neem dan even contact met ons op:

Have a lovely day!

5 vonden dit artikel interessant
Vond u dit interessant?

Deel dit artikel