7 vonden dit artikel interessant

Kort geleden kondigde Microsoft aan dat zijn enterprise level tool: Power Automate Desktop gratis beschikbaar wordt voor alle Windows 10 gebruikers. Power Automate Desktop is wat Microsoft definieert als een “Attended Robotic Process Automation” oplossing, wat een soort macrorecorder op steroïden is. Het wordt geleverd met 370 vooraf gebouwde acties die helpen bij het bouwen van stromen in verschillende toepassingen en het beste deel is dat het gebruikers in staat stelt om eigen scripts te bouwen om tijdrovende repetitieve taken te automatiseren, wat tijd en geld bespaart. 

Degenen die Power Automate Desktop eens willen proberen, kunnen de tool van Microsoft hier downloaden. Uiteindelijk zal het standaard worden uitgerold naar Windows 10 door het in te bouwen, helemaal tot aan de standaard goedkopere Windows Home-versie. Voor meer eisen en wensen is overigens wel een licentie benodigd en daarmee kosten van toepassing. 

Charles Lamanna, de CVP van Power Platform engineering bij Microsoft stelt een missie te hebben om een tool te ontwikkelen welke voor/door iedereen te gebruiken moet zijn en dus ook voor iedereen toegankelijk moet zijn – en dat is waar het bij no-code/low-code om draait, of het nu gaat om het bouwen van applicaties met Power Apps of het automatiseren met Power Automate. Een ander groot deel daarvan is gewoon: ‘Hoe breid je ook de verbeelding van een typische PC-gebruiker uit om hen te doen laten ervaren en geloven dat ze een ontwikkelaar kunnen zijn.’ 

“De manier waarop we het hebben ontworpen – en de ervaring die we hebben, vooral rond de opnamemogelijkheden zoals een macrorecorder – maakt het zo dat je niet hoeft na te denken over programmeren, lussen, etc. – je neemt het gewoon op en vervolgens uitvoeren”, zo vertelde hij. 

Lees hier meer over de nu gratis Power Automate voor Windows 10. 

Have a lovely day!

7 vonden dit artikel interessant
Vond u dit interessant?

Deel dit artikel