Microsoft teams guest access

10 vonden dit artikel interessant

Wist u dat Microsoft al op maandag 8 februari gasttoegang in Microsoft Teams heeft ingeschakeld voor nieuwe en bestaande tenants?

Gasttoegang voor bestaande Teams-gebruikers wordt ingeschakeld als IT-professionals de instelling voor gasttoegang niet hebben geconfigureerd in de Microsoft Teams Admin Center-portal. Als organisaties gasttoegang niet willen inschakelen in Teams, moeten ze expliciet de optie ‘Gasttoegang toestaan ​​in Microsoft Teams’ uitschakelen. 

De mogelijkheid om gasten in Teams te hebben, vereist dat een organisatie een bepaald abonnement heeft, maar er zijn geen afzonderlijke licenties nodig voor de gasten.

Gasttoegang is inbegrepen bij alle Microsoft 365 Business Standard-, Microsoft 365 Enterprise- en Microsoft 365 Educatie-abonnementen. Er is geen aanvullende Microsoft 365-licentie nodig. 

Gasten kunnen niet zomaar lid worden van een teams-groep. Ze moeten eerst een uitnodiging krijgen, die kan komen van een “teameigenaar” of een Microsoft 365-beheerder.  

Gasten kunnen dezelfde toegangsrechten hebben als leden. Hoewel de eerste optie gasten veel privileges lijkt te geven, heeft de gastcategorie een aantal beperkingen. Gasten hebben bijvoorbeeld geen toegang tot OneDrive-opslag. Ze kunnen geen vergaderingen maken of toegang krijgen tot agenda’s. Ze kunnen geen teams maken of teameigenaar worden. Gasten worden ook geïdentificeerd tijdens Teams-sessies. Er verschijnt een label ‘Gast’ naast hun naam. 

Elke gebruiker met een Azure AD-account kan deelnemen als Teams-gast. Ze kunnen ook deelnemen met een privé e-mailaccount zoals een Gmail.com- of een Outlook.com-account. 

Heeft u hulp nodig met het beheer van uw Teams omgeving laat het ons dan weten.

Meer informatie over guest acces vindt u hier: 

Have a lovely day!

10 vonden dit artikel interessant
Vond u dit interessant?

Deel dit artikel