Meer mensen op 1 scherm in Microsoft Teams

13 vonden dit artikel interessant

Meerdere personen in beeld krijgen in Microsoft Teams is een van de meest gestelde vragen voor Microsoft Teams. En hier heeft Microsoft zo snel als ze konden gehoor aan gegeven. Microsoft heeft aangekondigd dat de mogelijkheid om meer mensen te zien in een 3×3 raster binnenkort wordt uitgerold. Daarnaast komt er ook een functie om je hand op te steken en om de vergadering in een pop-out los te maken van Teams. Deze functionaliteiten zijn handig als je met meer dan 4 mensen in 1 vergadering zit.

Hoe zet ik deze optie aan?

Vorige week heeft Microsoft gecommuniceerd dat deze en meer functionaliteiten nu beschikbaar komen in Microsoft Teams. Dit is natuurlijk goed nieuws voor onze klanten die Teams gebruiken. Maar belangrijk om te vermelden is dat je hier in eerste instantie zelf de opties aan moet zetten. Het aanzetten van de functionaliteiten is waarschijnlijk iets wat heel veel van onze klanten nog niet weten en mogelijk over het hoofd zien. Als je dat over het hoofd ziet betekent het niet dat je het niet krijgt. Maar dan krijg je het veel later!

Wat moet ik doen om de functionaliteiten te krijgen?

  • Ga naar de instellingen van Microsoft Teams, Klik op je foto;
  • Kies vervolgens Instellingen;
  • Vervolgens ga je naar de algemene instellingen en zet je het vinkje nieuwe vergadering en bellen ervaring aan.

Let op: Het kan zijn dat je deze instelling nu nog niet hebt. Deze wordt namelijk nu uitgerold.

Wanneer je deze functionaliteit aan hebt gezet ben je in de mogelijkheid om de nieuwe functies te gebruiken. Naast de 3 x 3 layout en de hand opsteken functie is er nu ook de mogelijkheid om je vergadering los te maken van Microsoft Teams. Hierdoor kun je zelf werken op een bepaald Scherm en je vergadering in een 2e scherm plaatsen. Als je de nieuwe experience gebruikt, dan krijg je in de pop-out ook een ander menu te zien.

Zoals je hierboven ziet is de bar in plaats van in het scherm onderin naar boven verplaats en vastgeplakt aan het scherm. Dit maakt het makkelijker om functionaliteiten uit te voeren en hierdoor zit die menu bar niet in de weg.

Wat is de tijdlijn van deze uitrol

  • Nieuwe ervaringen zijn beschikbaar voor iedereen en aan te zetten via de opties. Dit is mogelijk vanaf Juni
  • De nieuwe ervaring is beschikbaar voor iedereen en staat standaard aan. En kan worden uitgezet via de instellingen. Dit kan nog in Juli.
  • De nieuwe ervaring is voor iedereen beschikbaar en staat aan en kan niet meer worden uitgezet. Vanaf Augustus is dit niet meer mogelijk.

Heeft u hierover vragen of opmerkingen? Dan horen wij dat natuurlijk graag!

Have a lovely day!

13 vonden dit artikel interessant
Vond u dit interessant?

Deel dit artikel