3 vonden dit artikel interessant

Verbeter efficiëntie, productiviteit en haal handmatige werkzaamheden uit uw proces met het Microsoft Power Platform

Mogelijk weet u het nog niet, maar we hebben binnen Datamex een Powerteam. Dit team focust zich op het creëren van moderne en intelligente business applicaties en het integreren van al bestaande applicaties op basis van het Power Platform. Het Powerteam heeft hierbij als doel het verbeteren van de productiviteit binnen uw bedrijf met een geïntegreerd applicatieplatform dat Power BI, Power Apps en Power Automate (voorheen – Microsoft Flow) combineert.

Het Microsoft Power Platform is gebouwd om diversen applicaties en diensten te integreren door middel van apps, workflow en business intelligence en nu ook virtuele agenten. 

Meer dan ooit hebben kleine tot middelgrote bedrijven in heel Nederland de waarde omarmd van het correct vastleggen en gebruiken van gegevens om de prestaties van hun bedrijf te verbeteren. 

De meeste bedrijven hebben een veelheid aan gegevens. Vaak is deze informatie opgeslagen op verschillende plaatsen zoals CRM’s of andere databases, spreadsheets, ERP of boekhoudpakketten. Deze zijn dan ook meestal niet onderling verbonden. 

Als dit klinkt als uw bedrijf en u niet zeker weet hoe u al die waardevolle gegevens effectief kunt gebruiken, heten wij u graag welkom bij het Microsoft Power Platform! 

Wat is het Power Platform? 

Power Platform is een Platform as a Service (PaaS) van Microsoft waarmee bedrijven processen, gegevens en systemen binnen hun bedrijf kunnen analyseren en automatiseren. 

Het platform is ontworpen om te worden gebruikt in alledaagse bedrijven, ongeacht de grootte en sector, en u hoeft geen programmeur of technisch expert te zijn om het Power Platform te gebruiken. 

Wat omvat het Power Platform? 

Het Power Platform bestaat uit drie kernmodules: 

  • Powerapps 
  • Power automate 
  • Power BI 

Wat nog redelijk nieuw is in het powerplatform zijn de Power Virtual Agents.  Hiermee kunt u snel reageren op de behoeften van uw klanten en werknemers, op grote schaal, met intelligente chatbots die zijn gebouwd met Power Virtual Agents. Over dit onderwerp verschijnt binnenkort nog een aparte blogpost. Dus later meer… 

Power-apps 

Deze module behandelt de ‘Act’-functie van het Power Platform, waardoor gebruikers eenvoudig applicaties (apps) voor hun bedrijf kunnen maken zonder de mogelijkheid om code te lezen of te schrijven.  

PowerApps kunnen zowel desktop als mobiel zijn. Het kan worden gebruikt om geavanceerde apps te maken om complexe problemen in uw bedrijf op te lossen of zelfs een eenvoudige app om over te stappen uit Excel-spreadsheets. 

Als u nog steeds een proces in een spreadsheet beheert en op zoek bent naar een kosteneffectieve, cloudbased schaalbare oplossing, dan kan Datamex u helpen! 

Power Automate (oorspronkelijk – Microsoft Flow) 

Zoals jullie zien gebruikt Microsoft de naam Flow niet meer en hebben zij deze omgedoopt naar Power Automate. Zo zijn de producten in lijn met de rest van het Powerplatform. 

Power Automate is de ‘Automation’ -module waarmee u automatisering en connectiviteit in uw bedrijf kunt creëren. Met Power Automate kunnen gebruikers zonder technische bekwaamheid geautomatiseerde workflows creëren tussen bedrijfstoepassingen binnen uw bedrijf. 

Stel jezelf deze vragen: 

  • Heeft u momenteel tal van softwaretoepassingen binnen uw bedrijf en geen van deze kan met elkaar worden geïntegreerd? 
  • Wilt u bestanden van het ene systeem naar het andere synchroniseren? 
  • Wilt u automatisering creëren, bijvoorbeeld wanneer er een nieuwe lead binnenkomt via uw website, waarop het verkoopteam onmiddellijk wordt gewaarschuwd, met de lead al aangemaakt in uw CRM? Dit is een van de eindeloze stromen die mogelijk zijn! 

Als u een van de bovenstaande vragen met ja heeft beantwoord, dan is Power Automate de perfecte oplossing voor uw bedrijf. 

Power BI (Business Intelligence) 

Deze module behandelt de ‘Analyse’ functie van The Power Platform en levert zinvolle en inzichtelijke visualisaties van uw gegevens. Net als de rest van het Power Platform stelt het gebruikers in staat om eenvoudig hun eigen aangepaste rapporten en dashboards te maken. Kortom, Power BI brengt uw data tot leven.

  • Power BI is geschikt voor bedrijven van elke omvang. 
  • Zet gegevens om in verbluffende beelden en deel ze met collega’s op elk apparaat. 
  • Verken en analyseer gegevens visueel – op locatie en in de cloud – allemaal in één weergave. 
  • Werk samen en deel aangepaste dashboards en interactieve rapporten 

Als u een niveau van automatisering en connectiviteit tussen uw bedrijfsapplicaties wilt toevoegen, neem dan contact op met het powerteam van Datamex.  

We laten u graag zien wat de kracht van het Power Platform is en hoe dit uw bedrijf kan verbeteren en kan laten groeien! In de komende tijd gaan we meer blogs posten over alle verschillende oplossingen die we al gemaakt hebben met het Powerplatform om jullie verder te inspireren. 

Meer weten over het powerplatform? Neem eens vrijblijvend contact op

Have a lovely day!

3 vonden dit artikel interessant
Vond u dit interessant?

Deel dit artikel