VPT Versteeg vervaardigt hoogwaardige, metalen gevelbekleding waarbij veel gewerkt wordt met tekenprogramma’s als CAD en PDM-pakketten. Met de implementatie van Shop Floor Control kan de productie nog verder geautomatiseerd worden.

1 vonden dit artikel interessant

Bel me
Mail me

Bel ons direct:
0765730730

“Waar is mijn tekening? Wat kan ik nu gaan doen?”. Het zijn vragen die je bij ons niet meer zo vaak zult horen”, zegt directeur Peter Moser van VPT Versteeg. “Dankzij Shop Floor Control tackelen we allerlei ad hoc-zaken. Alle informatie is nu via de schermen beschikbaar.”

Voorheen werkten we op de werkvloer met papier

Nieuwe mogelijkheden

Moser doelt op het productieproces binnen VPT Versteeg. Voorheen werd voor het maken van de productieplanning en productiedossiers vooral met Excel gewerkt. “Dynamisch en flexibel, maar Shop Floor Control biedt ons veel nieuwe mogelijkheden", vult financieel manager Marjolein Verharen hem aan.

 

Bij VPT Versteeg wordt met productie-eenheden gewerkt die ieder een eigen scherm hebben. Collega’s in de fabriek kunnen digitaal hun uren registreren. Via het scherm kunnen ze nu ook de productiedossiers en digitale werktekeningen oproepen. Moser zegt dat het resultaat veel accurater en efficiënter is: “Voorheen werkten we op de werkvloer met papier.”

Koppelen van afdelingen

De automatiseringsslag die VPT Versteeg nu heeft gemaakt, gaat verder dan het verbannen van papier op de werkvloer. Bij VPT Versteeg wordt met ISAH gewerkt. Dit biedt volgens Moser tal van mogelijkheden, maar dan moet je die wel willen benutten.

 

Hij somt op: “Tien jaar terug gebruikten we ons ERP alleen voor projectadministratie. Stap voor stap koppelden we er meer afdelingen aan, zoals verkoop -inclusief relatiebeheer- en inkoop. En nu dus ons bedrijfsbureau en productie.” Hij zegt dat ze zo langzamerhand naar een totale integratie van automatisering en productie toegroeien.

Horizon verbreden

Moser is erg te spreken over de adviserende rol van Datamex. “Zij hielden ons bij de ISAH 4.6-update een spiegel voor met de mogelijkheden. Die update was voor ons het moment om de horizon te verbreden en ISAH als SMART Industry-invulling van ons bedrijf te zien", zegt hij.

 

Een van de valkuilen van een langlopend, integraal opgezet automatiseringstraject zoals dat bij VPT Versteeg is, is dat er complexe maatwerkoplossingen worden bedacht die onbeheersbaar worden. Moser: "Datamex heeft ons in dit proces behoed voor misstappen. Je kan in de valkuil stappen om veel maatwerk te laten bouwen vanwege je huidige proces en werkmethodes. Datamex adviseerde ons juist om zo dicht mogelijk bij de standaardoplossingen van ISAH te blijven.”

Daar rolde voor ons ontzettend nuttige informatie uit

Nog niet klaar

Om eventuele twijfels en bezwaren weg te nemen, bood Datamex bovendien de mogelijkheid om bij een klant mee te kijken waar Shop Floor Control al was geïmplementeerd. Moser: “Daar rolde voor ons ontzettend nuttige informatie uit. We zijn dan ook nog lang niet klaar met Shop Floor Control. Het is een continu proces waarin we goed begeleid worden. Datamex is daardoor veel meer dan alleen een softwareleverancier. We zien ze als een volwaardige partner."

U vindt dit interessant.